15 Şubat 2011 Salı

Panthera tigris

Panthera tigris yani kaplan, felidae yani kedigiller ailesinin üyesidir fakat acaba bu koca vahşi kedi Panthera tigris domesticus yani evcil kaplan olabilir mi? =)





çok sevimli göründüğünü düşünüyor olabilirsiniz ama gerçekten tehlikeli de olabilir. özellikle amerikada evcil kaplan diye bir akım var. insanlar sevimli kedi kılıklı minik kaplanların çok hoş birer hediye yada deneyim olduğunu düşünüyorlar ama o minik kedicikler hep aynı boyutta kalmıyor ve kaplan büyürken beraberindeki sorunlar kaplandanda büyük hale geliyor.
dev bir arkabahçeniz yoksa enerjisini atamayan kocaman kaplanınız zamanla sinirli agresif ve saldırgan olabilir. size karşı mı? hayır belki size bişe yapmaz ama postacı yada tatlı ikram etmeye gelmiş yan komşunun oğlu için aynı şeyi söylemek zor. farkında olmadan kaplanın damarına basıp onu kızdırabilir. tahmin edilebileceği üzere sonuçları da pek hoş olmaz.
vahşi hayvanlar insanlarla büyüdüğünde acıkınca insanlara saldırması olayını pek de realist bulmuyorum. bence gerçekten zor durumda kalmamışsa yemek amacıyla kendini besleyen türe saldırmayacaktır.
ama büyüdükçe daha fazla acıkan ve daha fazla kaloriye ihtiyaç duyan kaplanınızı memnun edicek maddi güce sahip değilseniz postacı ve komşu gene kaplanın agresifliğinden nasibini alabilir.
o yüzden ne kadar çekici ve egzotik görünse hatta içim gitse de pek onayladığımı söyleyemeyeceğim.
genede kaplanın tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayıp onun sinirlenmesine ve bu siniri insanoğlundan çıkarmasını engelleyebilen başarılı kaplan sahipleri varsa onların önünde saygıyla eğiliyorum =) bence çok hoş =)

1 yorum: